2020. augusztus 07. 18:01 - baag

Kevésbé ismert Bud Spencer filmek

A legnagyobb Bud Spencer filmeket mindenki ismeri, sokan kivülről tudják a párbeszédeket is. De vegyünk pár kevésbé ismert alkotást.

 

 

 A szél fiai

A szél fiai vagy más címen Az aztékok bukása  2000-ben bemutatott kalandfilm. Bud Spencer csak mellékszereplőként tűnik fel, mint a főhőst segítő spanyol katona.

Érdekesség: Magyarországon négy szinkronos változat is készült belőle.

  

 

Atyai pofonosztó (Remény Atya)

Speranza atya, akit Don Carlo Vasarinak hívnak, különös egy pap, mivel nem tartja be a szabályokat és képtelen tisztelni az egyházi hierarchiát. Ezért aztán nem csoda, ha feljebbvalói egy dél-olasz kisvárosba száműzik.

 

Élet vagy halál

 Az Élet vagy halál 1972-ben bemutatott olasz–francia–spanyol spagettiwesternfilm, amelynek főszereplői Bud Spencer, James Coburn és Telly Savalas. A film az amerikai polgárháború idején játszódik. Az akasztófa árnyékában utolsó lehetőséget kap hét gazfickó. Ha életben akarnak maradni, el kell vállalniuk egy életveszélyes feladatot. Segíteniük kell Pembroke ezredesnek (James Coburn) egy szinte bevehetetlen erőd megrohamozásában.

 

Vadnyugati Casanova

Coburn (Bud Spencer) csavargó,kell kísérnie Chipet (Renato Cestie), az árva kisfiút Westlandbe, hogy ott a gyermek át tudja venni az örökségét. Coburn és a kisfiú nekivág a megannyi pofonnal és veszéllyel tűzdelt útnak.

Érdekesség: A filmet 1972-ben forgatták. Az évtized első felében a filmműfaj a végéhez közeledett, ezért a westernek zömét olasz területen forgatták, pénzügyi keretet is kevésbé tudtak fordítani arra, hogy a stáb az Almeriába utazzon. Bud Spencer ezen filmje még azon olasz vadnyugati filmek közé tartozik, amelyeket még Spanyolországban forgathattak le.

 

 Sötét Torino (A maffia markában)

Rosario Raót (Bud Spencer) gyilkosság vádjával letartóztatják. 14 éves fia, Mino látja, amint az apját elviszik a rendőrök, és megesküszik, hogy bebizonyítja ártatlanságát.

 

Charleston

Bud Spencer mint zseniális szélhámos átveri azokat akik, õt akarták átverni.

Érdekesség: Bud Spencer sem rajongott túlzottan ezért a filmjéért, nem tetszett neki az angliai helyszín. Interjúiban elmondta, hogy túl sokat esett az eső, mediterrán emberként jobban szereti a meleget és a napsütést.

 

Zsoldoskatona

A történet a középkorban játszódik, a franciák a spanyolok várát ostromolják. Ettore Fieramosca, olasz zsoldoskatona és néhány társa érkezik meg a helyszínre, hogy jó pénzért a francia hadsereg szolgálatába álljon.

Érdekesség: A filmforgatás költségei horribilis összeget tettek ki, tudható mindez annak, hogy a középkort imitáló díszleteket, kosztümöket és eszközöket kellett készíteni.

 

Ezer pofon ajándékba

Bill Kiowa egy fiatal indiánlányt vett feleségül. Amikor azonban Bill börtönbe kerül, ifjú felesége egyedül marad otthon. Ezt használja ki a férfi barátja, Elfego, aki egyik pillanatról a másik válik Bill halálos ellenségévé és embereivel meggyilkolja a feleségét. Öt évvel a szabadulása után Bill elhatározta, hogy négy gyorstüzelő társa segítségével együtt bosszút áll Elfegón és örökre leszámol vele.

 

  

 

 forrás: www.hu.wikipedia.org

Címkék: film
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://play-day.blog.hu/api/trackback/id/tr3516100570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása