2020. október 18. 18:40 - baag

Retró sorozat: Sherlock Holmes kalandjai

Itt van az ősz újra, a korona vírus pedig még mindig velünk van. Ha már végignézted a most futó sorozatok összes részét, nézz bele néhány korábbi alkotásba is. Poszt sorozatunkba elő veszünk néhány (elfelejtett) klasszikust.

Kezdjük egy krimivel: Sherlock Holmes kalandjai. Nincs itt Benedict Cumberbatch, se Jonny Lee Miller, helyettük van Jeremy Brett, aki maximálisan illik a karakterhez és messze a leghitelesebb Holmes.

Jeremy Brett – Lioness at Large

Jeremy Brett

 

Minden rész vissza adja a viktoriánus Anglia egyedi hangulatát, London ködös utcáival, korhű jelmezekkel. Az alkotók hűek maradtak Conan Doyle eredeti alkotásához. A sorozat 10 éven át futott, 1984. április 24-én adták az első rész. Hűen az író, Conan Doyle-hoz, mindig más szériacímen adták:

  • Sherlock Holmes kalandjai
  • Sherlock Holmes visszatér
  • Sherlock Holmes naplójából
  • Sherlock Holmes emlékiratai.

 A mai sorozatokhoz képest lassabb a történetvezetése, de krimi rajongóknak mindenképp ajánlható.

 

 

forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Sherlock_Holmes_kalandjai_(telev%C3%ADzi%C3%B3s_sorozat), https://musor.tv/sorozat/Sherlock_Holmes_kalandjai/246,

Címkék: retro sorozat
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://play-day.blog.hu/api/trackback/id/tr5216237634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása