2020. október 25. 09:38 - baag

Retró sorozat: A szupercsapat

Ha bármilyen megoldhatatlannak tűnő problémája van és véletlenül sikerül megtalálnia őket, talán önt is kisegíti a szupercsapat.

Négy amerikai katonát letartóztatnak egy általuk el nem követett bűncselekmény miatt. Sikerül megszökniük és segítenek az arra érdemeseknek és azoknak, akik rászorulnak. Vezetőjük John "Hannibal" Smith ezredes, a csapat pilótája a kissé bolond Henry Matthew ("Howling Mad" magyarul ordító bolond) Murdock kapitány. Műszaki szakértőjük a nehézfiú Bosco Albert Baracus őrmester (a magyar változatban: R. F., "Rosszfiú"). A csapat negyedik tagja Templeton Peck hadnagy alias "Szépfiú".

A szupercsapat eredetileg 1983 és 1987 között futott az Egyesült Államokban. A sorozatot a Piszkos Tizenkettő a Mission Impossible sorozat a Hét Mesterlövész a Mad Max és a Zsarulesen sorozatból sikerült összegyúrni és megálmodni. A 80-as évek tipikus TV-műsoros akciófilmjegyeit is hordozza: helikopterek, géppuskák teljes arzenálját megspékelve rajzfilmszerű karikaturisztikus akciójeleneteket, vonzó színésznők.

  • Hulk Hogan önmagát játszotta a sorozatban két epizód erejéig.
  • Mr T nem csak a sorozat sztárjává vált, hanem egy idő után már többet is keresett, mint George Peppard (Hannibal).
  • A sorozatban nők csak ideiglenesen szerepeltek, így az akció, a történet és a csapat kapta a főszerepet.
  • Nem derült ki soha, hogy melyik osztagnál szolgáltak a szereplők.
  • A sorozat izgalmasabb részeiből novellákat írtak.
  • Az 5. évad mind a két utolsó részében Murdock visel egy pólót, amire az van ráírva, hogy finit ami franciául azt jelenti, hogy vége.
  • Szerettek volna folytatást a későbbiekben, Peppard 1994-es halála miatt ez meghiúsult.
  • 2010-ben a sorozatból film készült.

A szupercsapat

 

forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/A_szupercsapat_(telev%C3%ADzi%C3%B3s_sorozat)

 

Címkék: retro sorozat
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://play-day.blog.hu/api/trackback/id/tr2616255424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása