2020. november 06. 12:37 - baag

Retró sorozat: Dallas

A Dallas amerikai televíziós filmsorozat, amely egy texasi olajmágnás család, a Ewing família hétköznapjait követi nyomon, 14 különböző évadon keresztül. Amerikában 1978. április 2. és 1991. május 3. között a CBS tűzte műsorra. Magyarországon 1990. december 31. és 1997. október 24. között a Magyar Televízió vetítette. A Dallast máig a nemzetközi televíziózás legsikeresebb állomásaként tartják számon. Az 1980-as "Ki volt a tettes?" a mai napig az egyik legnézettebb televíziós sorozatepizód, 83-90 millióan látták. 357 epizódból tevődik össze, amelyek egyenként 47 perc - 50 perc hosszúságúak. A sorozat először Bobby Ewing és Pamela Barnes házassága körül forgott, családjaik ugyanis egymás kibékíthetetlen ellenségei. Ahogy haladunk előre a történetben, úgy lép elő főszereplőként Jockey Ewing, akinek dörzsölt játszmái és üzleti trükkjei kerültek a középpontba. A helyszín Southfork, a hatalmas családi birtok.
Maga a szappanopera betekintést engedett az amerikai felső tízezer elegáns és pazar életminőségébe. Az események fő színhelye a fényűző vidéki birtok volt, ahol a kényelembe beleszületett szereplők jártak-keltek, intézték mindennapos teendőiket: reggeliztek, újságot olvastak, társalogtak. A Dallas emellett a nagyvárosi irodaházak, magánlakások, csillogó estélyek, végtelen olajmezők és hatalmas sportpályák előkelő, déli világát is bemutatta.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dallas_(telev%C3%ADzi%C3%B3s_sorozat)

Címkék: retro sorozat
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://play-day.blog.hu/api/trackback/id/tr5416262394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása