2020. november 13. 09:16 - baag

Retró sorozat: Columbo

A Columbo amerikai tévéfilmsorozat, amelyet Richard Levinson és William Link készített. A műsort az Egyesült Államokban 1971 és 1978 között rendszeresen, 1989 és 2003 között pedig hellyel-közzel sugározták. Címszereplőjét, Columbo hadnagyot, a Los Angeles-i rendőrség gyilkossági ügyosztályának nyomozóját Peter Falk alakítja.

Peter Falk mint Columbo hadnagy
Columbo alakja az Egyesült Államokban először 1960-ban tűnt fel a The Chevy Mystery Show című sorozatban, ahol Columbo szerepét Bert Freed alakítja. A történetet színpadra adaptálták. 1968-ban az NBC tévétársaság filmre vitte a Prescription: Murdert („Recept: Gyilkosság”). Ebben már Peter Falk játszotta Columbo hadnagyot. A szerep népszerűsége egy önálló televíziós sorozat elindításához vezetett, melyet eleinte hetente egyszer vetítettek. Falk Emmy-díjat nyert a sorozat első évadjában nyújtott alakításával. Ezután hét egész szériát forgattak és sugároztak, majd egy évtizednyi (1978) megszakítás után már az ABC tévétársaságnál jelentkezett filmek formájában.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Columbo

 

Címkék: retro sorozat
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://play-day.blog.hu/api/trackback/id/tr9916257166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása