2020. december 05. 15:14 - baag

Retró sorozat: JAG– Becsületbeli ügyek

 A JAG – Becsületbeli ügyek egy amerikai kaland, jogi dráma televíziós sorozat. Az eredeti elképzelések szerint a sorozat a Top Gun és az Egy becsületbeli ügy című filmek mintegy összeolvasztása lett volna. Az első epizódot 1995. szeptember 23-án vetítette az NBC csatorna, de 1996. május 22-én a gyenge nézettségre való tekintettel törölték a műsorról. 1997. január 3-ától egy rivális társaság, a CBS tűzte műsorára. A sorozat 10 évadon keresztül futott, összesen 227 epizódon keresztül, több mint 100 országban.

RADM Donald Guter, JAGC, USN visited the JAG television series set, 2001-02-20.jpg
A sorozat a Katonai Főügyészség tisztjeiről szól, akik a katonai és nemzetközi törvények betartásáért, valamint saját életükkel is küzdenek. Az amerikai Védelmi Minisztérium később felismerte a sorozat pozitív hatását a katonák és a minisztérium imidzsét illetően, ezért hivatalosan is támogatást nyújtottak a készítőknek, elérhetővé téve katonai helyszíneket és eszközöket a forgatáshoz. A sorozat történeti szála a valós események köré épül, például a boszniai háború hatásai, a USS Cole (DDG-67) elleni támadás, a 2001. szeptember 11-ei történések.

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/JAG_%E2%80%93_Becs%C3%BCletbeli_%C3%BCgyek

Címkék: retro sorozat
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://play-day.blog.hu/api/trackback/id/tr5416306588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása