2020. december 30. 09:42 - baag

Retró sorozat: Knight Rider

A 80-as évek megkerülhetetlen sorozata a Knight Rider. 4 évadbóll álló amerikai televíziós sorozat volt, amely 1982. szeptember 26-a és 1986. augusztus 8-a között futott. Főszereplője a Michael Knightot alakító David Hasselhoff, illetve annak számítógépekkel felszerelt, mesterséges intelligenciával és számos más különleges képességgel felvértezett autója, KITT.

Michael Knight eredetileg Michael Arthur Long néven született a nevadai Renóban, 1949-ben. Michael húszéves korától a vietnámi háborúban szolgált, ahol hírszerző tevékenységet folytatott három évig a zöldsapkások irányítása alatt.A háború után visszatért Renóba, ahol rendőrnek állt és 10 évig szolgált.A próbaepizódban Long nyomozót (akit ekkor Larry Anderson játszott) elárulták, és majdnem meg is gyilkolták egy közvetlen közelről leadott fejlövéssel. A nyilvánosság előtt Michaelt halottnak nyilvánították, a Jogért és Igazságért Alapítvány (FLAG) révén új személyazonosságot kapott.

A Jogért és Igazságért Alapítvány egy magántulajdonban lévő, a bűnözés ellen harcoló ága a Knight Alapítványnak, egy milliárdos emberbarát, Wilton Knight szervezetének. A pilótafilm második részében Wilton Knight (Richard Basehart) meghal egy ismeretlen betegségben. Long visszatér, immár Michael Knight néven, és új arccal, amit arcplasztikával kapott. Ezt az arcot a fiatal Wiltonról és annak kitagadott fiáról, Garth-ról mintázták. KITTel, a fejlett technológiájú autójával együtt Michael beleegyezik abba, hogy bekapcsolódik Wilton Knight hadjáratába a bűnözés ellen.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Knight_Rider

Címkék: retro sorozat
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://play-day.blog.hu/api/trackback/id/tr7516306590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása